1. juni 2016

Årets fem første måneder - nøøj, der er sket meget allerede.

Status gøres for de flestes vedkommende op omkring nytår. Det fungerer bare ikke for mig, især fordi det er vigtigt for mig at glædes over alle de små ting i hverdagen, som jeg kan overkomme, og som vil blive glemt ved et årligt status.
Der er sket meget, og der sker meget, så for at jeg selv kan følge med - og så jeg på møgdage og i dårlige perioder kan gå tilbage og læse sort på hvidt, at sindets tilstand altså ikke er helt galt afmarcheret (selvom det kan føles sådan), har jeg brug for at gøre status - og deler den her med jer. Måske kan det inspirere til at være (mere) opmærksom på, hvad som rører sig i hverdagen.

Så efter de første fem måneder af 2016, ser mine fremskridt således ud.

1) I januar var jeg - helt specifikt den 7. januar - i biografen for første gang i mange år. Stressniveauet havde på det tidspunkt lagt sig så meget, at der var både lyst til det og plads til det (for de to størrelser er ikke altid i balance, men sådan er det for alle). Jeg hentede rent faktisk billetten denne gang i stedet for at afbestille, jeg gik ind i salen og så hele filmen i stedet for at smutte undervejs eller ombestemme mig inden filmens start. Jep, jeg var træt efter filmen og fældede en del tårer - men af glæde og sejr over denne milepæl.

2) Arbejdet har budt på flere opgaver i dette semester, da en ny blev føjet til, og jeg er nu tilbage i en meget intens undervisningssituation på uni. Faktisk et sted, jeg slet ikke havde tænkt, ville kunne lade sig gøre, fordi jeg skal være ret meget på, men her har jeg nu lært (OK - er ved at lære) at holde fokus på først og fremmest at have mig selv med, trække vejret helt ned i maven (det fejler af og til, men jeg er som regel god til at huske mig selv på det, når det glipper) og huske på mit åg som menneske. Det er menneskeligt at fejle, og det er altså unægtelig meget nemmere at forholde sig til end en ufejlbarlig. Det er jo - trods alt - kun undervisning. Jeg står ikke med liv i hænderne. Så roooo på og trææææk vejret, så går det nok.

3) Udover en arbejdsopgave mere samt en angst, som, da den var på sit højeste, rystede min hverdag i 1½ måned - men som ikke stoppede mig, meldte jeg mig på et kursus over en måned, som jeg fulgte på samme tid, som jeg for alvor kom i gang med den nye arbejdsopgave, mens den anden var i fuld gang. Ret skal være ret, det var en hektisk måned, og jeg skal nok ikke gentage den kombination igen lige foreløbig, men en meget vigtig erfaring for mig var og er, at min hjerne igen overraskede mig positivt. Den har blæret sig ret meget indtil videre i år... I like it, især også fordi jeg ikke presser på. :-)

4) Jeg har læst fire bøger allerede. Nix, det er ikke en konkurrence, på ingen måde. Det er blot en konstatering af, at min intention for i år ang. boglæsning faktisk er udført i praksis også.

 Med billeder som disse blev bøgerne læst lidt langsommere, fordi jeg nød billederne og stemningen i dem så meget, at jeg bladrede tilbage gentagende gange for liiiiige at se dem en gang til.

Jeg kan så se på det hele, at jeg ud fra årets intentioner er fælt meget bagud med lakridskonfekten... Siger det bare. ;-) Ikke ET ENESTE stykke er det blevet til i de første fem måneder af året. Hmmm.

5) Karkludene har ikke haft hæklet ikke sig selv, symaskinen har heller ikke syet dyne- og pudebetræk selv og perlerne er ikke af sig selv fløjet hen på pladen. Nørkleriet har været en pauseknap, hvor jeg er kommet lidt væk fra mit meget tænkende arbejde. Og ja, farvernes samspil er mere en tilfældighed end så meget andet.6) Januars succes med biografturen gentager jeg sammen med Jakob. Det bliver vores første biograftur sammen. <3 Vi skal ind og se Alice i eventyrland - bag spejlet. Tim Burtons univers skriger information overload i farver og detaljer, men jeg glæder mig, sådan helt ned i maven.


Hvad har de fem første måneder af året budt på at godt hos jer?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar