21. marts 2014

At være særligt sensitiv - 3

Lidt om sociale aktiviteter


Min mands familie er oprigtig talt skønne, det skal der på intet tidspunkt herske tvivl om, og det ved både de og min mand, at jeg synes. De er bare mange (som i flere end to, hahahaha), når de samles. Jakob (min mand) har netop fejret sin fødselsdag med en frokost, hvor vi var i alt 10. Snakken gik på tværs af bordet, og præcis som på arbejdet fløj samtalerne rundt i hovedet på mig. Jeg forsøgte på én og samme tid at skærme så meget af som muligt for de mange indtryk både lydmæssigt og socialt og de koncentrere mig om at deltage og være i den samtale, jeg var en del af - i hvert fald sådan lidt on and off.

Sociale aktiviteter - selv det at mødes med min nærmeste veninde eller søster et par timer en eftermiddag - trækker sin del af de optjente point fra energikontoen, for jeg skal være på – og når jeg er på, er jeg det med hele mig. Jeg har ganske enkelt ikke lært ej heller fundet en teknik til at være mindre til stede, som virker for mig, så det gik ikke super godt med at skærme af til frokosten. Stemninger, den måde hvorpå ting siges eller ikke italesættes, ansigtsudtryk, fagter og kropssprog analyseres, og det samme skete til fødselsdagen, så selvom jeg af et oprigtigt hjerte synes virkelig godt om min svigerfamilie, kogte mit system over. Det blev for intenst.
Jeg fik hovedpine, blev meget varm, følte mig ude af balance i kroppen og blev let irritabel, hvis min mand begyndte at komme med løsningsforslag til, hvad jeg kunne gøre, og jeg havde mest af alt lyst til at gå ind i et rum og tude, for det gjorde så ondt ikke at kunne hæve ca. seks timers energi fra kontoen til min mands fødselsdag, og jeg blev ked af at agere tvært og afvisende. Hold nu k… hvor var jeg træt. Min dårlige samvittighed var enorm over for min mand, som var – og som helt generelt ER - meget forstående. Han ved, at det drejer sig om overstimulering og ikke manglen på lyst til at deltage.

Det tog mig to hele dage at komme mig. I de to dage sørgede jeg for motion, som er en fast del af min dagligdag - uanset sociale aktiviteter eller arbejde, jeg gik ture i nabolaget og op til skoven, sugede til mig af den ro, der var på ruten, og fandt tilflugt i at stirre tomt ud i luften, mærke solen og lytte til fuglefløjt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar